Tavuk Suyunda Mantarlı Yer Elması Çorbası

Malzemeler

  • 400 gr. yer elması
  • 150 gr. mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1.5 çay bardağı süt
  • Zeytinyağı, su ve tuz
  • Üzerine serpmek için dereotu
  • Çeyrek limon suyu

Yer elması çorbası nasıl yapılır?

  • Soğanı irice doğrayıp, zeytin yağında soteleyin.
  • Mantarı doğrayıp limon suyuyla harmanlayın. Yer elmasını soyup irice doğrayın.
  • Mantar ve yer elmasını soğana ilave edin. 2 dakika kadar kavurup üzerine 2 yemek kaşığı unu serpin ve karıştırın.
  • Tavuk suyu ve üzerine çıkana kadar su ekleyin. Tuzunu atıp ağzını kapatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra yarım saat kadar, mantar ve yer elması yumuşayana kadar pişirin. Blender’dan veya robottan pürüzsüz olana kadar geçirin. İçine sütünü koyup bir taşım daha kaynatın.
  • Üzerine doğranmış dereotu serperek servis edin.