Tavuk Suyunda Mantarlı Yer Elması Çorbası
Malzemeler
- 400 gr. yer elması
- 150 gr. mantar
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1.5 çay bardağı süt
- Zeytinyağı, su ve tuz
- Üzerine serpmek için dereotu
- Çeyrek limon suyu
Yer elması çorbası nasıl yapılır?
- Soğanı irice doğrayıp, zeytin yağında soteleyin.
- Mantarı doğrayıp limon suyuyla harmanlayın. Yer elmasını soyup irice doğrayın.
- Mantar ve yer elmasını soğana ilave edin. 2 dakika kadar kavurup üzerine 2 yemek kaşığı unu serpin ve karıştırın.
- Tavuk suyu ve üzerine çıkana kadar su ekleyin. Tuzunu atıp ağzını kapatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra yarım saat kadar, mantar ve yer elması yumuşayana kadar pişirin. Blender’dan veya robottan pürüzsüz olana kadar geçirin. İçine sütünü koyup bir taşım daha kaynatın.
- Üzerine doğranmış dereotu serperek servis edin.