Tavuk Sulu Mantar Çorbası Tarifi

Malzemeler

300 gr.mantar

1 su bardağı süt

1 su bardağı tavuk suyu

1 yumurta

3 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarmısak

dereotu

Yapılışı

*tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp eritin.

*Mantarları yıkayıp küçük küçük doğrayın yağın içine atın ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.

*Üzerine tavuk suyunu ve 7-8 bardak kadar suyu ilave edin

*kaynamaya başladıktan sonra bir kasede sütü,yumurtayı ve unu iyice çırpın.

*Bu terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbanın içine ilave edin.

*Bir diş ezilmiş sarmısağıda koyun.

*Kaynamaya çıktıktan sonra tuzunu ilave edip altını kapatın.

*Eğer çorbanızın kıvamı koyu olursa biraz sıcak su ilave edip açabilirsiniz.

*İnce doğranmış dereotuyla süsleyip servis ediniz.(dereotu arzuya kalmış ama çok yakışıyor)