Tavuk Sulu Mantar Çorbası Tarifi
Malzemeler
300 gr.mantar
1 su bardağı süt
1 su bardağı tavuk suyu
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak
dereotu
Yapılışı
*tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp eritin.
*Mantarları yıkayıp küçük küçük doğrayın yağın içine atın ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
*Üzerine tavuk suyunu ve 7-8 bardak kadar suyu ilave edin
*kaynamaya başladıktan sonra bir kasede sütü,yumurtayı ve unu iyice çırpın.
*Bu terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbanın içine ilave edin.
*Bir diş ezilmiş sarmısağıda koyun.
*Kaynamaya çıktıktan sonra tuzunu ilave edip altını kapatın.
*Eğer çorbanızın kıvamı koyu olursa biraz sıcak su ilave edip açabilirsiniz.
*İnce doğranmış dereotuyla süsleyip servis ediniz.(dereotu arzuya kalmış ama çok yakışıyor)