Sütlü Mısır Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 1.5 su bardağı haşlanmış tane mısır
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 1 adet tavuk but
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay bardağı süt
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz, karabiber
- yeteri kadar su
- Üzeri için:1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
- Öncelikle tavuk budunu üzerine çıkacak kadar su ekleyip haşlayın.
- Zeytinyağı ve küçük doğranmış soğanı tencere alıp, soğanı hafif soteleyin.
- Mısır ununu ekleyip, 2 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
- Tavuk suyunu süzüp ilave edin.
- Patates ve haşlanmış mısırı ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar pişirin.
- El blenderinden geçirip, patates ve mısır pürüzsüz olmasını sağlayın.
- Tavuk budunu küçük parçalar halinde didikleyin ve çorbaya ekleyin.
- Sütü, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kıvamı koyuysa sıcak su ekleyerek kıvamını açın.
- Tereyağını ayrı bir tavada kızartın. İçine toz biberi atıp altını kapatın. Çorbanın üzerine gezdirip, kürdanla şekil verin.
- Afiyet olsun…