Nohutlu Yüksük Çorbası
Dostlar aylar önce mantı nasıl yapılır, sizlerle paylaşmıştım hatırlarsanız. Taa o zaman mantının çorbasınıda yapmıştım ama paylaşmak bugüne kısmet oldu. Ben mantı çorbası derim ama,bazı yörelerde yüksük çorbası, bazı yörelerde ise kulak çorbası deniliyor. Aslında yapılışlarıda yine yöreden yöreye farklılık gösteriyor.
Bazıları yoğurtlu yapıyor bu çorbayı. Naneli yağla beraber,öylede çok güzel oluyor. Benim tarifim şöyle;
Malzemeler
- 1 orta boy kase mantı
- 1 su bardağı nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 diş sarmısak
- yeteri kadar su, tuz ve yağ
Mantı çorbasının yapılışı
- Tencereye yağı alın,minik doğranmış sarmısakları içine atıp hafif çevirin
- Salçayı katın,eritin ve suyunu ilave edin.
- Su kaynadıktan sonra tuzunu atın,mantıyı ve haşlanmış nohutu ilave edin.
- Mantı haşlandıktan sonra çorbamız hazır. Afiyet olsun.
NOT: Çorbanın suyunu fazla koymayın, eğer az gelirse daha sonra sıcak su ilave edebilirsiniz. Birde bu yemeği çok bekletmeden yeyin ki mantılar yumuşayıp nahoş bir tat ve görüntü oluşmasın.