Mantılı Kış Çorbası
Kışın çorbalar sofralarımızın ayrılmaz bir parçası oluyor. Allah başımızdan eksik etmesin. Evde olan malzemeleri harmanlayıp yeni çorbalar türetmeye bayılırım. Dondurucuda öncelerden kalma biraz mantı vardı. Bende yine elimde mevcut olan ıspanak kökü ve havucu da ekleyip leziz bir çorba elde ettim. İşte bol vitaminli sağlık bir çorba tarifi daha…
Malzemeler
- 300 gr.mantı ( bir büyük kase)
- 250 gr ıspanak (Kökü veya yaprağı farketmez)
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet orta boy soğan
- karabiber,tuz
Ispanaklı mantı çorbası nasıl yapılır?
- Soğanı ve havucu ince ince doğrayın.Biraz zeytinyağında hafifçe sarartın.
- Salçasını katın eritin. Suyunu ekleyip kaynayana kadar bekleyin.
- Kaynayan suya küçük doğranmış ıspanak saplarını ilave edin.
- ıspanak sapları pişmeye yakın mantıyı atın.
- Eğer ıspanak yaprağı kullanacaksanız, mantıyla beraber atın.
- Tuz ve karabiberini atın.Mantı pişince ocağın altını kapatın.