Kuru Domatesle Çorba Yapımı

Geçen yaz babacığımın yetiştirdiği mis gibi domateslerden epeyce kurutmuştum. Biz kuru domatesi çerez gibi çayın yanında yemeyi çok severiz. Bu kez domatesim epey fazla olduğu için yeni bir şeyler denemek istedim.

Taze domatesten çorba oluyor da kurusundan niye olmasındı ki? Cidden taze domatesle yapılanı aratmıyacak kadar enfes bir çorbaydı. Hatta tadı hazır çorbaların tadına çok benziyordu. Eğer elinizde kuru domatesiniz varsa bu tarifi mutlaka deneyin derim.

Malzemeler (6 kişilik)

  • 15-20 tane domates kurusu
  • 2 yemek kaşığı un
  •  1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarmısak
  • Tuz, yeteri kadar su

Kurutulmuş domatesten çorba yapımı

  • Öncelikle domatesleri üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip iyice haşlayın ve blendırdan geçirin.
  • Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup eritin.
  •  Unu ilave edip hafifçe kavurun.
  •  İki bardak soğuk su koyup kaynayana kadar hızlıca karıştırın ki topaklaşmasın.
  • Domates püresini,suyuyla beraber ilave edin.
  • Sarmısağı soyup ezin ve onuda ekleyin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika kaynatmaya devam edin.
  • Çorbanın kıvamı koyuysa sıcak su ekleyerek açın.
  • Arzuya göre kızartılmış ekmek eşliğinde servis edin.

NOT: Eğer blendırınız yoksa veya yine de çorbanız pürüzlü kalmışsa, süzgeçten geçirebilirsiniz, zira ben süzgeçten geçirdim.Birde domatesi çok iyi pişirin ki pürüz daha az olsun.