Kremalı Yer Elması Çorbası

WL0713.sunchokes2

Yer Elması Çorbası

Malzemeler

  • 400 gr. yer elması
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 200 ml. krema
  • Zeytinyağı, su ve tuz
  • Çeyrek limon suyu

Hazırlanışı

  • Soğanı irice doğrayıp, zeytin yağında soteleyin.
  •  Yer elmasını soyup irice doğrayın.
  • Yer elmasını soğana ilave edin. 2 dakika kadar kavurup üzerine 2 yemek kaşığı unu serpin ve karıştırın.
  • Tavuk suyu ve üzerine çıkana kadar su ekleyin. Tuzunu atıp ağzını kapatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra yarım saat kadar, mantar ve yer elması yumuşayana kadar pişirin. Blender’dan veya robottan pürüzsüz olana kadar geçirin. İçine kremayı koyup bir taşım daha kaynatın.
  • Üzerine arzuya göre doğranmış dereotu serperek servis edin.