Kremalı Yer Elması Çorbası
Yer Elması Çorbası
Malzemeler
- 400 gr. yer elması
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 200 ml. krema
- Zeytinyağı, su ve tuz
- Çeyrek limon suyu
Hazırlanışı
- Soğanı irice doğrayıp, zeytin yağında soteleyin.
- Yer elmasını soyup irice doğrayın.
- Yer elmasını soğana ilave edin. 2 dakika kadar kavurup üzerine 2 yemek kaşığı unu serpin ve karıştırın.
- Tavuk suyu ve üzerine çıkana kadar su ekleyin. Tuzunu atıp ağzını kapatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra yarım saat kadar, mantar ve yer elması yumuşayana kadar pişirin. Blender’dan veya robottan pürüzsüz olana kadar geçirin. İçine kremayı koyup bir taşım daha kaynatın.
- Üzerine arzuya göre doğranmış dereotu serperek servis edin.