Kremalı Balkabağı Çorbası
Malzemeler:
4 iri parça balkabağı (300 gr kadar)
1 iri kuru soğan
1 orta boy patates
Su
200 ml (bir küçük kutu) süt kreması
Krema oldukça yağlı bir ürün olduğundan ekstra tereyağı koymanız gerekmeyecek.
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Balkabaklarını ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
1 büyük kuru soğanı gelişigüzel 4 - 6 parçaya bölün. Bu malzemeleri düdüklü tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kapatıp orta ateşteki ocağa koyun. Tencerenin düdüğü ötünce ocağı en kısık ateşe getirip 20 dk pişirin. 20 dk sonunda ocağı kapatıp tencereyi ılınmaya bırakın (çok aceleniz varsa soğuk musluğun altında bir süre bekletin). Tencereyi açıp, pişen malzemeleri el blenderi ile pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. (Ben bu aşamada çorbamı normal bir tencereye alıp devam ediyorum.) Tencereyi orta ateşteki ocağa alın ve içine tuz ihtiyacınıza göre sebzeli çeşni (tuz yerine geçer) ve ya tuz ilave edin ve de bolca karabiber. Balkabağı diğer sebzelerden daha tatlı olduğundan tuzu ve karabiberi diğer sebzelere oranla daha fazla tolere eder. Süt kremasını ilave ettikten sonra çorbanız dilediğiniz kıvama gelene kadar sıcak su da ilave edebilirsiniz. Bu şekilde bir taşım daha kaynatıp servis edin.
Not: Bu çorbaya bir küçük kereviz de ilave edebilirsiniz.