Ispanaklı Isırganlı Yeşil Çorba

Malzemeler

  • Yarım demet ısırgan 200 gr. kadar
  • 2-3 kök ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • 1 adet orta boy  patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz, zeytinyağı ve tereyağı

Isırgan çorbası nasıl yapılır?

  • Soğanı irice doğrayıp zeytinyağında biraz sarartın.
  • Patatesi küçük doğrayıp soğanla beraber çok az soteleyin.
  • Üzerine suyu ve et suyunu ekleyin. Patates pişmeye yakın. Yıkayıp irice kıydığınız ısırgan ve ıspanakları ekleyin.
  • Tuzunu ve  karabiber ekleyin. Isırgan ve ıspanak iyice yumuşayınca blenderdan geçirin. Bir çay bardağı süte unu ekleyip karıştırın.
  • Çorbaya ekleyip devamlı karıştırın. Bir taşım kaynayınca ocağın altını söndürün.
  • Servis ederken kızdırılmış tereyağını kaselerin üzerine gezdirin.
  • Afiyet şifa olsun.