Ispanaklı Isırganlı Yeşil Çorba
Malzemeler
- Yarım demet ısırgan 200 gr. kadar
- 2-3 kök ıspanak
- 1 kuru soğan
- 1 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı et veya tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz, zeytinyağı ve tereyağı
Isırgan çorbası nasıl yapılır?
- Soğanı irice doğrayıp zeytinyağında biraz sarartın.
- Patatesi küçük doğrayıp soğanla beraber çok az soteleyin.
- Üzerine suyu ve et suyunu ekleyin. Patates pişmeye yakın. Yıkayıp irice kıydığınız ısırgan ve ıspanakları ekleyin.
- Tuzunu ve karabiber ekleyin. Isırgan ve ıspanak iyice yumuşayınca blenderdan geçirin. Bir çay bardağı süte unu ekleyip karıştırın.
- Çorbaya ekleyip devamlı karıştırın. Bir taşım kaynayınca ocağın altını söndürün.
- Servis ederken kızdırılmış tereyağını kaselerin üzerine gezdirin.
- Afiyet şifa olsun.