Ezo Gelin Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 3 silme yemek kaşığı orta boy veya küçük bulgur
- 3 silme yemek kaşığı pirinç
- 1 orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı tavuk veya et suyu
- 4 kaşık zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Nane ve kekik
Ezo Gelin çorbası nasıl yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayın
- Zeytin yağı ile beraber soteleyin
- Biber salçasını ekleyin
- Mercimek, bulgur ve pirinci de ekleyip suyunu ilave edin. (su oranı malzemenin en az 3 katı olmalı.)
- Sarımsakları soyup küçük küçük doğrayın
- Bakliyatlar iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Zerdeçalini atın.
- Küçük bir tavada tereyağını eritip nane ve kekiği ilave edin. Karıştırıp çorbanın üzerine dökün.