Dil Çorbası Tarifi

Dil özel  lezzete sahip bir sakatattır. Yapımı da oldukça basit.  Pişmemiş hali göze pek hoş görünmediği için  yapım aşamalarını resimlemedim. Zaten yapımı oldukça kolay.

Malzemeler

  • 1 adet dana dili
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 limon suyu
  • Üzeri için : 1 yemek kaşığı tereyağı ve kırmızı toz biber
  • Sarmısak, sirke

Dil Çorbası nasıl yapılır?

  • Dili yıkayıp düdüklü tencereye koyun. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayınca üzerine biriken kefi alıp atın.
  • Düdüklüyü kapatın. Düdüğünü indirdikten sonra 1 saat pişirin.
  •  Kapağını açtıktan sonra dili çıkarıp dilin üzerindeki beyaz tabakayı soyup atın.
  • Dili hafif ılıyınca küçük küçük doğrayın.
  • Suyunu süzüp tekrar tencereye alın. Etleri içine ekleyin.
  • Diğer tarafta unu, limon suyunu ve ve çok az suyu çırpıp çorbaya ekleyin. Tuzunu atın ve kaynayana kadar karıştırın.
  • Yerken içine sirke ve ezilmiş sarmısak katın. Üzerine kızarmış tereyağı ve biber gezdirin.