Dil Çorbası Tarifi
Dil özel lezzete sahip bir sakatattır. Yapımı da oldukça basit. Pişmemiş hali göze pek hoş görünmediği için yapım aşamalarını resimlemedim. Zaten yapımı oldukça kolay.
Malzemeler
- 1 adet dana dili
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 limon suyu
- Üzeri için : 1 yemek kaşığı tereyağı ve kırmızı toz biber
- Sarmısak, sirke
Dil Çorbası nasıl yapılır?
- Dili yıkayıp düdüklü tencereye koyun. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca üzerine biriken kefi alıp atın.
- Düdüklüyü kapatın. Düdüğünü indirdikten sonra 1 saat pişirin.
- Kapağını açtıktan sonra dili çıkarıp dilin üzerindeki beyaz tabakayı soyup atın.
- Dili hafif ılıyınca küçük küçük doğrayın.
- Suyunu süzüp tekrar tencereye alın. Etleri içine ekleyin.
- Diğer tarafta unu, limon suyunu ve ve çok az suyu çırpıp çorbaya ekleyin. Tuzunu atın ve kaynayana kadar karıştırın.
- Yerken içine sirke ve ezilmiş sarmısak katın. Üzerine kızarmış tereyağı ve biber gezdirin
.