Bulgurlu Sulu Köfte
Malzemeler
- Köftesi için:
- 300 gr. kıyma
- 2 su bardağı orta bulgur
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 orta boy soğan
- Tuz, karabiber
- Yeterince su
- Ayrıca: 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut (Olmasa da olur)
Tiritli köfte nasıl yapılır?
- Yoğurma kabında kıyma, bulgur, un, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Soğanı irice doğrayıp mutfak robotuna koyun. Kıymalı, bulgurlu karışımı da üzerine ekleyin. Robotu çalıştırın.
- İlk etapta Yarım su bardağı su ekleyin. Yeniden robotu çalıştırın.
- Malzemeler birbiriyle bütünleşene kadar azar azar su ekleyin.
- Köftenin hamurundan bilye büyüklüğünde alıp yuvarlak köfteler yapın.
- Eğer hamur sertleşmeye başlarsa biraz daha su ekleyip robotu yeniden çalıştırın.
- Tencereye salçayı ve yağı koyup, salçayı eritin.
- Üzerine 1 lt. kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya biraz tuz atıp köfteleri ekleyin.
- 15-20 dakika kadar pişirip, ocağın altını kapatın.
- Suyu az gibi görünüyorsa üzerine sıcak su ekleyin.