Bulgurlu Sulu Köfte

rjl56785834

 

Malzemeler

  • Köftesi için:
  • 300 gr. kıyma
  • 2 su bardağı orta bulgur
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz, karabiber
  • Yeterince su
  • Ayrıca: 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut (Olmasa da olur)

Tiritli köfte nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabında kıyma, bulgur, un, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Soğanı irice doğrayıp mutfak robotuna koyun. Kıymalı, bulgurlu karışımı da üzerine ekleyin.  Robotu çalıştırın.
  • İlk etapta Yarım su bardağı su ekleyin. Yeniden robotu çalıştırın.
  • Malzemeler birbiriyle bütünleşene kadar azar azar su ekleyin.
  • Köftenin hamurundan bilye büyüklüğünde alıp yuvarlak köfteler yapın.
  • Eğer hamur sertleşmeye başlarsa biraz daha su ekleyip robotu yeniden çalıştırın.
  • Tencereye salçayı ve yağı koyup, salçayı eritin.
  • Üzerine 1 lt. kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suya biraz tuz atıp köfteleri ekleyin.
  • 15-20 dakika kadar pişirip, ocağın altını kapatın.
  • Suyu az gibi görünüyorsa üzerine sıcak su ekleyin.