Bulgurlu Sebze Çorbası
Yağmurlu ve karanlık bir günde yapılıp resimlenmiş çok lezzetli ve hafif bir çorba. Diyet tarifler isteyenler için uygun. Bol sebzeli, pirinç yerine bulgurla kıvamlandırılmış. Evde kalan sebzelerle yapabilirsiniz.
Malzemeler
- 2 adet pırasa
- 4 kök ıspanak
- 1 adet havuç
- 1 iri diş sarmısak
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Köftesi için:
300 gr. az yağlı kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
tuz, karabiber
Yapılışı
- Pırasa ve havucu küçük küçük doğrayıp tencereye alın. Zeytinyağı ile beraber hafif soteleyin
- Üzerine 6 bardak kadar su koyun. Bulguru da ekleyip sebzeler ve bulgur pişene kadar bekleyin.
- Köfteyi hazırlayıp küçük küçük yuvarlayın. ıspanakları ince ince kıyın.
- Köfte ve ıspanakları tencereye ekleyin. Sarmısağı ezip ilave edin.
- Diğer tarafta yoğurt ve unu çırpın. Çorbanın suyundan biraz ekleyip ılıklaştırın.
- Meyaneyi çorbaya ekleyip kaynayana kadar karıştırın.
- Altını kapatıp servis edin. Eğer hemen servis etmiyecekseniz, ara ara ılıklaşana kadar çorbayı karıştırın. Yoksa kendi halinde bekledikçe çorba kesilir.
- İsterseniz üzerine tereyağı eritip gezdirebilirsiniz.