Balkabağından Çorba

kabak çorbası

BALKABAĞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  • 1 kg. balkabağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 silme çay kaşığı zerdeçal
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı, çok az zeytinyağı
  • Tuz, karabiber isteğe göre nane veya dereotu

balkabağı çorbasının yapımı

Balkabağı çorbası tarifi

  • Tencereye yağı ve küçük doğranmış soğanları alıp hafif sarartın.
  • İri doğranmış balkabağını, havucu, sarmısakları ve defne yaprağını ekleyin.
  • Hafif soteledikten sonra, unu elekle sebzelerin üzerine eleyin ki un topaklaşmasın.
  • Bir iki daha çevirdikten sonra et suyunu ve üzerini 2 parmak geçecek kadar normal su ekleyin.
  • Tuzunu ve zerdeçalini atıp pişmeye bırakın.
  • Kabak ve havuç iyice yumuşayınca  çok az karabiber ekleyin. (karabiberi çorbaya başta fazla atmayın ki rengi kararmasın. Yerken atmanız daha doğru olur)
  • Çorbayı pürüzsüz olana kadar blendırdan geçirin.
  • Varsa kızarmış ekmekle servis yapın.

Cahide’nin önerisi: Balkabağının tatlımsı tadını engellemek için, kabak oranı azaltılıp, yerine patates konulabilir. Tavuk suyu da bu çorbaya çok yakışır bence.