Balkabağından Çorba
BALKABAĞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Malzemeler
- 1 kg. balkabağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarmısak
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı un
- 1 silme çay kaşığı zerdeçal
- 2 su bardağı et suyu
- 1 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı, çok az zeytinyağı
- Tuz, karabiber isteğe göre nane veya dereotu
Balkabağı çorbası tarifi
- Tencereye yağı ve küçük doğranmış soğanları alıp hafif sarartın.
- İri doğranmış balkabağını, havucu, sarmısakları ve defne yaprağını ekleyin.
- Hafif soteledikten sonra, unu elekle sebzelerin üzerine eleyin ki un topaklaşmasın.
- Bir iki daha çevirdikten sonra et suyunu ve üzerini 2 parmak geçecek kadar normal su ekleyin.
- Tuzunu ve zerdeçalini atıp pişmeye bırakın.
- Kabak ve havuç iyice yumuşayınca çok az karabiber ekleyin. (karabiberi çorbaya başta fazla atmayın ki rengi kararmasın. Yerken atmanız daha doğru olur)
- Çorbayı pürüzsüz olana kadar blendırdan geçirin.
- Varsa kızarmış ekmekle servis yapın.
Cahide’nin önerisi: Balkabağının tatlımsı tadını engellemek için, kabak oranı azaltılıp, yerine patates konulabilir. Tavuk suyu da bu çorbaya çok yakışır bence.