Ayran Aşı Çorbası

Ayran aşı çorbası genelde gendime veya dövme diye bilinen dövülmüş buğdayla yapılan ve genelde soğuk tüketilen bir çorbadır.Ama kışın sıcak olarakta yapıldığını Erzurum’lu arkadaşımdan öğrenmiştim.Ben içine dövme değil pirinç koydum.Hem ıspanak hemde pazı ile yapabileceğiniz lezzetli bir çorba.Tarifim şöyle;

MALZEMELER

200 gr kadar ince doğranmış ıspanak

1 küçük fincan pirinç

1 adet orta boy soğan

7-8 bardak et veya tavuk suyu(olmasada olur ama,daha lezzetli oluyor)

2 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı un

1 yumurta

tereyağı tuz

YAPILIŞI

  • Soğanı doğrayıp çok az sıvıyağda çevirin.
  • Sararmaya başlayınca içine doğranmış ıspanakları da koyup ıspanaklar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
  • üzerine suyunu ilave edin,kaynamaya çıkınca pirinci de katın.
  • Pirinç piştikten sonra,yoğurt un ve yumurtayı iyice çırpıp çorbaya ilave edin,
  • Kaynamaya çıktıktan sonra tuzunu atıp, altını kapatın.Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin…