Zencefilli yılbaşı kurabiyesi tarifi

Zencefilli yılbaşı kurabiyesi içerdiği baharatlarla evinizin havasını değiştirecek bir tarif. Yapması eğlenceli, yemesi keyifli bu süslü püslü kurabiyeleri en çokta çocuklarınız sevecek.

zencefilli-yilbasi-kurabiye

Malzemeler:

- 250 gr. esmer şeker

- 250 gr. bal

- 150 gr tereyağı

- 500 gr. un

- 100 gr. badem tozu

- 1 yemek kaşığı kakao

- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

- 2 çay kaşığı toz zencefil

- 1 çay kaşığı tarçın

- 1 yumurta

- 1 çay kaşığı karbonat

- 150 gr. pudra şekeri

- 3 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Bir tavaya bal, şeker ve tereyağını alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak şeker erinceye kadar pişirin.

Un, kakao, badem, limon kabuğu rendesi ve baharatlarla birlikte soğuyan karışımı birleştirin.

1 yemek kaşığı suda karbonatı çözdürün ve karışıma ilave edin.

Tüm malzemeleri hamur kıvamı alana kadar yoğurun.

Hamurun üzerini streç folyo ile kapatın ve buzdolabında 12-13 saat bekletin.

Hamuru tekrar yoğurun ve 4-5 mm. kalınlığında açın. Kurabiye kalıplarıyla farklı şekiller çıkarın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

Limon ve pudra şekerini karıştırın.

İnce uçlu krema sıkma torbasına bu karışımı doldurun.

Zencefilli yılbaşı kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet olsun.