Sütlü ıslak kurabiye tarifi

Islak kurabiye tarifini çay saatleriniz için hazırlayabilir, bu kakaolu kurabiyeleri yanında bir fincan kahve eşliğinde tatlı bir atıştırmalık olarak da tüketebilirsiniz.

islak-kurabiye-tarifi

Malzemeler:

- 1 paket margarin

- 2 adet yumurta

- 6-7 yemek kaşığı kakao

- 1 çay bardağı sıvıyağ

- 2 kahve fincanı toz şeker

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- Aldığı kadar un

Şerbeti için:

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

- Hindistan cevizi

- Dövülmüş Antep fıstığı

Hazırlanışı

Şerbeti için; Bir kaseye toz şekeri ve sütü ilave edin. Şeker tamamen eriyene kadar çırparak karıştırın.

Derin bir kapta tüm malzemeleri ve aldığı kadar un ekleyip iyice yoğurun.

Ele yapışmayan bir kıvam elde ettiğinizde hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.

Daha sonra fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkan kurabiyeleri sıcakken soğumuş şerbete batırıp çıkartın ve üstüne Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serpip servis yapın.