Dolgulu Ay Kurabiyesi

DSCN8500Malzemeler

  • 125 gr. tereyağı
  • 3.5 su bardağı un (Unun cinsine göre miktar değişebilir)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Çay kaşığının üçte ikisi oranında tuz
  • 1 paket kabartma tozu

İç malzemesi

  • 10-12 adet kuru incir
  • 3 dilim bayat kek
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı

  • Öncelikle içi hazırlayın:
  • İncirleri yıkayın, bayat kek dilimleri, ceviz  ve tarçınla beraber mutfak robotundan çekin.
  • Çekilince bulgur bulgur bir görüntüsü oluyor ama elinize alınca rahatça birleşip şekil alabiliyor.
  • Tereyağını iki su bardağı unla beraber mutfak robotundan çekin.
  • Yoğurma kabına alın. Üzerine yumurta, yoğurt, şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Kalan unu da azar azar ilave edip yumuşacık bir hamur elde edin.
  • Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve 7-8 cm. boyunda  çubuklar yapın.
  • Çubuk şeklindeki hamuru merdaneyle uzunlamasına açın.
  • İç malzemesinden bir yemek kaşığı kadar alıp elinizde önce yuvarlayın. Sonra açılan hamurdan biraz daha kısa çubuklar elde edin. Hamurun orta kısmına yerleştin.
  • Hamurun karşılıklı iki kenarını sıkıca birleştirin.
  • Birleştirdiğiniz kısmı alta getirin. iki elinizle birden hafifçe yuvarlayın. Özellikle uç kısımları, ay şeklini alabilmesi için biraz daha inceltin.
  • Ay şekli verdiğiniz kurabiyeleri tepsiye aralıklı olarak dizin.170 derecede önceden ısıtılmış fırına sürün.
  • Kurabiyeler hafif pembeleşince fırından alıp üzerine bolca pudra şekeri serpin.
  • Pudra şekeri serpmezseniz tam bir diyet kurabiye olur.