Dolgulu Ay Kurabiyesi
- 125 gr. tereyağı
- 3.5 su bardağı un (Unun cinsine göre miktar değişebilir)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- Çay kaşığının üçte ikisi oranında tuz
- 1 paket kabartma tozu
İç malzemesi
- 10-12 adet kuru incir
- 3 dilim bayat kek
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
- Öncelikle içi hazırlayın:
- İncirleri yıkayın, bayat kek dilimleri, ceviz ve tarçınla beraber mutfak robotundan çekin.
- Çekilince bulgur bulgur bir görüntüsü oluyor ama elinize alınca rahatça birleşip şekil alabiliyor.
- Tereyağını iki su bardağı unla beraber mutfak robotundan çekin.
- Yoğurma kabına alın. Üzerine yumurta, yoğurt, şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Kalan unu da azar azar ilave edip yumuşacık bir hamur elde edin.
- Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve 7-8 cm. boyunda çubuklar yapın.
- Çubuk şeklindeki hamuru merdaneyle uzunlamasına açın.
- İç malzemesinden bir yemek kaşığı kadar alıp elinizde önce yuvarlayın. Sonra açılan hamurdan biraz daha kısa çubuklar elde edin. Hamurun orta kısmına yerleştin.
- Hamurun karşılıklı iki kenarını sıkıca birleştirin.
- Birleştirdiğiniz kısmı alta getirin. iki elinizle birden hafifçe yuvarlayın. Özellikle uç kısımları, ay şeklini alabilmesi için biraz daha inceltin.
- Ay şekli verdiğiniz kurabiyeleri tepsiye aralıklı olarak dizin.170 derecede önceden ısıtılmış fırına sürün.
- Kurabiyeler hafif pembeleşince fırından alıp üzerine bolca pudra şekeri serpin.
- Pudra şekeri serpmezseniz tam bir diyet kurabiye olur.