Çikolata dolgulu kurabiye tarifi
Eğer siz de çikolata aşığıysanız bu kurabiyeyi çok seveceksiniz. Çikolata dolgulu kurabiye tarifi ile tatlı krizleriniz son bulacak.
Malzemeler:
- 200 gram margarin
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Un
İçi için:
- 100 gram krema
- 160 gram bitter çikolata
- 100 gram fındık içi
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Kremayı küçük bir tencereye koyduktan sonra, kaynama noktasına gelinceye kadar pişirin ve ocağın altını kapatın.
Ardından içerisine çikolata parçalarını ilave edin. Çikolata eriyip malzeme soğuyunca önceden kavrulan ve iri iri doğranan fındıkları ekleyerek buzdolabına kaldırın.
Yağı ve pudra şekerini mikserle güzelce karıştırın. Yumurta sarısı ve vanilyayı ekledikten sonra elediğiniz un ve kabartma tozunu eklemeye başlayın. Önce 2 su bardağı un ve kabartma tozu ile elinizle hamuru iyice yoğurun, daha sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyebilirsiniz.
Hamuru piknik poşetine koyup buzdolabına kaldırın. İç malzemeleriniz soğuyana kadar hamuru buzdolabında bekletin. Malzemeler hazır olunca hamurun bir kısmını ve iç malzemenin de bir bölümünü alın. Kalan malzemeyi tekrar buzdolabına kaldırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içini içli köfte yapar gibi oyup iç malzemeden bir tatlı kaşığı koyun ve hamurun ağzını kapatın. Elinizdeki hamuru hafifçe yuvarlayın, hamurun ağız kısmını iyice kapandığından emin olun.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kapattığınız kısım alta gelecek şekilde hamurları dizin. Bütün hamuru ve içi bu şekilde bitirdikten sonra 175 derece olan önceden ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin.
Ilınınca üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
Afiyet olsun.