Çikolatalı buruşuk kurabiye tarifi
Çikolatalı buruşuk kurabiye tarifini hiç denemediyseniz, ağızda dağılan dokusuyla sizi hayran bırakacak. Üstelik hem yapımı kolay hem tadı harika!
Malzemeler:
- 120 gr. kakao
- 400 gr. granül şeker
- 120 ml sıvı yağ
- 4 yumurta
- 2 çay kaşığı vanilya
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 250 gr. un
- 50 gr. toz şeker
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Karıştırma kabında kakao, granül şeker ve yağı mikser yardımıyla orta hızda karıştırın.
Hızı düşük seviyeye indirin ve tek tek yumurtaları kırarak karıştırmaya devam edin.
Toz şeker haricinde kalan malzemeleri sırasıyla ilave edin.
Karışımı streç film ile kaplayın ve buzdolabında 4 saat soğumaya bırakın.
Hamuru elinizle yuvarlak toplar yapın ve toz şekere bulayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 2 cm aralıklarla yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirin ve üzerlerine pudra şekeri serpiştirerek servis edin.
Afiyet olsun.