Gevrek Un Kurabiyesi

Russian-Tea-Cakes

Malzemeler

  • 250 gr. Tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı buğday nişastası (mısırda olur)
  • 2 tepeli su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu

Bulamak için: Pudra şekeri

Hazırlanışı

  • Un ve nişasta haricindeki malzemeleri karıştırın. Eğer toz şeker kullanacaksanız  tereyağı ve şekeri iyice çırpın ki şeker erisin.
  • Nişastayı ekleyin. Unu da yavaş yavaş ekleyin ki hamur çok katı olmasın. Yumuşak bir hamur olacak.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarmadan  pişirin.
  • Kabardıktan sonra dereceyi 150 ye düşürseniz daha iyi bir sonuç alırsınız. Tabi ısı ayarları fırına göre değişebilir.
  • Fırından aldığınız kurabiyeleri bol pudra şekerine bulayın.
  • Afiyet olsun