Kahveli Kurabiye Tarifi

coffee

 

Hamur: 

30 gr. iç ceviz

120 gr. elenmiş un

75 gr. soğuk tereyağı

50 gr. elenmiş pudra şekeri

1 adet yumurta sarısı

Harç:

100 gr. şeker

100 ml. krema

10 gr. tereyağı

20 gr. granül kahve

40 adet kahve çekirdeği

Yapılışı

Cevizi mutfak robotunda ince öğütün. Un, tereyağı, pudra şekeri ve bir tutam tuzu yumurta sarısı ve ceviz ile karıştırıp yoğurun. Hamuru ikiye ayırın, folyoya sarın ve 4 saat veya bir gece buzdolabında bekletin. Hamurun bir tanesini unlu tezgahta 2-3 mm. kalınlığında açın. 20 adet, 3 cm. çapındaki tartölet kalıblarını yağlayıp, yan yana dizin. Hamuru merdaneye sarıp, kalıpların üzerine yayın ve üstünden merdaneyle geçin. Hamuru kalıpların içine bastırın ve fazla hamuru alın, yoğurun, folyoya sarıp buzdolabında bekletin. Kalıpları tepsiye yerleştirin, 180°C'de ısıttığınız fırının ikinci rafında 10-12 dakika açık kahverengi oluncaya kadar pişirin. Hafif ılınınca kalıplardan çıkartın. Kalıpları temizleyin ve kalan hamuru aynı şekilde uygulayın. Bir tencerede şeker, krema ve tereyağını devamlı karıştırarak bir taşım kaynatın. Açık kahverengi ve koyu karamel kıvamına gelinceye kadar, karıştırmaya devam ederek 15 dakika daha pişirin. Granül kahveyi de karıştırıp karamele ekleyin. Hafif ılınınca tartöletlerin içine doldurup, birer kahve çekirdeği ile süsleyin. Kuru ve serin bir yerde saklayın.