Üzümlü Anne Kurabiyesi
Mis kokulu anne kurabiyesi tarifi arayanlar, doğru adrestesiniz ;)
ÜZÜMLÜ ŞAM KURABİYESİ
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ev yoğurdu
- 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 büyük çay bardağı ceviz
- 4 su bardağına yakın un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı (silme) kabartma tozu
Hazırlanışı
- Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın.
- Yoğurt ve yağı ekleyip karıştırın.
- Limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve karbonatı ekledikten sonra mikseri bırakıp elinizle karıştırmaya devam edin. Unu bardak bardak ilave edip ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
- Ellerinizi yıkayıp kuruladıktan sonra, sıvıyağa elinizi batırarak hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde alıp avucunuzun ortasında hızlıca yuvarlayın ve az yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Bu kısım önemli. Çünkü kurabiyeler 2 kat büyüyor
- Kurabiyelerin üzerine ceviz, toz şeker ve arzuya göre tarçın serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına kurabiyeleri sürün. Kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp, tamamen kızarana kadar pişirin.
- Özellikle sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim.