Baharatlı Kurabiye
Baharat kokulu kurabiyeleri sevenler için çok leziz ve çok uzun süre dayanabilen bir kurabiye tarifi bu. Rezene kokusunu çok severim. Özellikle tatlı kurabiyelere çok yakıştırıyorum. Bebekli, emziren anneler için de uygun bir tarif.
Malzemeler
- 120 gr. Tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt ( katı yoğurt)
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 3 su bardağından biraz eksik beyaz un
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 2 yemek kaşığı öğütülmüş rezene
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı
- Oda ısısında yumuşamış tereyağını ve şekeri, kabartma tozu eklenmiş unla beraber karıştırın.
- Sıvıyağ, yumurta, yoğurt ve pekmezi ekleyip yoğurun. Son olarak susam, rezene, çörekotunu ekleyip yeniden yoğurun.
- Hamuru hafif unlanmış bir zeminde veya yağlı kağıt üzerinde merdaneyle yarım cm. kalınlığında açıp kurabiye kalıplarıyla kesin.
- Yağlanmamış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- Afiyet şifa olsun.