Çökertme kebabı tarifi
Ana yemek olarak sunumu şık, lezzeti bol, doyurucu Çökertme Kebabı ile sofralarınıza renk katın.
Malzemeler:
- 1 kilo dana antrikot
- 7 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber ve pul biber
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Çökertme kebabı için öncelikle eti ince ince doğrayın.
Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın.
Ardından kızdırılan tavada ince ince doğranan etleri kızartın.
Etler piştikten sonra tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip çok az daha çevirin.
Patatesleri ince olacak şekilde doğrayıp yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Daha sonra patatesleri tuzlayın ve karıştırarak bol sıvıyağda kızartın.
Sarımsakları ezin ve yoğurt ile karıştırın. Servis tabağının ortasına sarımsaklı yoğurdu koyun. Patatesleri yoğurdun etraflarına dizin ve üzerine etleri koyun.
Çökertme kebabı servise hazır.