Evde iskender yapımı

Evde iskender yapımı, pazar keyfinize lezzet katacak bir tarif. Üstündeki tereyağ, yanındaki yoğurt ve altındaki ekmek parçaları ile size hiç bitmesini istemeyeceğiniz bir öğün yaşatacak.

evde-iskender-yapimi

Malzemeler:

- 400 gram biftek

- 1 çorba kaşığı tereyağı

- 2 adet rendelenmiş domates

- 3-4 dilim bayat ekmek

- Tereyağı

- Yoğurt (sarımsaklı yoğurt da kullanabilirsiniz)

Üzeri için:

- Tereyağı

- Pulbiber

Hazırlanışı:

Biftekleri incecik dilimleyin ve ardından tereyağında kavurun.

Domatesi ilave ederek, kavurmaya devam edin ve tuzunu ekleyin.

Ayrı bir yerde, küçük doğranmış bayat ekmekleri tereyağında kavurup, servis tabağına alın.

Üzerine etleri yerleştirin ve sarımsaklı yoğurdu ekleyin.

Üzeri için tereyağını eritip, pulbiberi kavurun.

Etlerin üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.