Etli türlü tarifi
Etli türlü tarifi görüntüsüyle de, lezzetiyle de kalbinizi fethedecek. Lezzetinin yanı sıra bereketiyle de davet yemeklerinizde konuklarınızı memnun edecek.
Malzemeler:
- 200 gr. kuşbaşı et
- 1 patlıcan
- 1 kabak
- 1 kırmızı biber
- 2 yeşil biber
- 7 taze fasulye
- 2 patates
- 2 domates
- 1 kaşık salça
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- Sıvı yağ ve tuz
Hazırlanışı:
Etli türlü için düdüklü tencerenize sıvı yağ ekleyin. Ardından kuşbaşı eti, yemeklik doğradığınız soğanı ve biberleri ekleyip, kavurun.
Salça ve domatesi ekleyerek kavurmaya devam edin.
Sırasıyla patlıcanı, kabağı, taze fasulyeyi ve patatesi ilave ettikten sonra sarımsağını rendeleyin.
Tuzunu ve üzerini geçmeyecek kadar suyunu da ekledikten sonra düdüklünün kapağını kapatın.
Sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
Pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.