Susamlı hardallı et tarifi
Bu düşük kalorili tariflerle diyetinizi bozmadan, damak tadınıza farklı lezzetler katabilir ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeye devam edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kg kuzu külbastı veya biftek
- 1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz,kekik ve karabiber
Hazırlanışı:
Ekmek içi, susam, tuz, kekik ve karabiberi bir kapta harmanlayın.
Hardalı fırçayla etin iki tarafına sürüp ekmekli karışıma bulayın.
Zeytinyağını tavada ısıtıp eti kızartın.
Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz.