Kış Sebzeli Et Haşlama
Malzemeler
- 750 gr. Kemikli koyun eti (ben kaburga kısmından kullandım)
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 adet defne yaprağı
- Tuz, karabiber
Terbiyesi için
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon
- 1 tepeli tatlı kaşığı un
Yapılışı
- Etleri yıkayıp kızdırdığınız tencereye alın.
- İçine bir adet orta boy soğan ve 2 tane defne yaprağı atın.(ağır kokusunu alması için)
- Ağzını kapatıp kendi suyunu verip, bu suyu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çektikten sonra, kalan kendi yağıyla hafifçe kızartın.
- Etlerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip, etleri pişmeye bırakın.
- Etler pişince tuzu ve çok az da karabiber atın. Patates ve havucu soyun, iri parçalar halinde doğrayıp ekleyin.
- Diğer tarafta, terbiyesi için yumurta sarısı, limon suyu ve unu çırpın.
- Sebzeler yumuşayınca, yemeğin suyundan azar azar terbiyeye ekleyip ılıtın.
- Ilıyan terbiyeyi azar azar yemeğe dökün ve karıştırın.
- Bir taşım daha kaynayınca, ocaktan alın. Afiyet olsun.