Güveçte et sote tarifi

Güveçte et sote, lokum kıvamında ağzınıza layık bir tarif. Güveçte olması da lezzetini kat be kat artırıyor.

guvectetsote

Malzemeler:

- Yarım kilo dana kuşbaşı

- 1 biber

- 1 domates

- 1 tatlı kaşığı salça

- Arpacık soğanı

- Pulbiber, karabiber, kekik ve tuz

Hazırlanışı:

Düdüklü tencerede etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 10 dakika haşlayın.

Soğanları ve biberi bir tavada sıvıyağla kavurun. Haşladığınız etleri de koyup kavurmaya devam edin.

Doğradığınız domatesle beraber salçayı ve baharatları da ilave edip kavurduktan sonra güvecin içine alın.

Haşlama suyundan dökerek 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.