Taze Fasulyeli Et Haşlama

yun_13927

 

Malzemeler:

  1. dilediginiz miktarda dana eti(bazi parcalari kemikli olmali)
  2. 300 gr taze fasulye
  3. karabiber
  4. gerekirse tuz

HazırlıkTarifin Hazırlanışı

  1. Once dana etini kusbasi parcalara ayiriyoruz, fazla yaglarini da aliyoruz ama etin tum yaglarini da almiyoruz tabii ki. Yoksa yemegimizin lezzeti az olur.
  2. Dogradigimiz etleri yikayip ”celik” bir tencereye aliyoruz. Tencere kapagini kapatip kisik ateste etleri haslamaya birakiyoruz.
  3. Etler suyunu cekene kadar arada bir etleri karistiriyoruz.
  4. Etler suyunu cektiginde etleri ateste biraz daha ceviriyoruz ve etlerin biraz kizarmasini sagliyoruz. Hem etler kizarinca tencerede kalan minik et parcalari bu yemegin suyun icinde dagiliyor ve yemege lezzet katiyor, ayrica yemek suyuna kivam veriyor:)
  5. Etler kizardiktan sonra etlerin uzerini 2-3 parmak gececek kadar su ekliyoruz. Suyu ,etin miktarina gore goz karari ayarlarsaniz cok iyi olur.
  6. Etler orta ve kisik ates arasindaki isida yavas yavas guzelce haslanacak. Etlerimiz iyice pisince yani yaklasik 40 dakika sonra ayıklayıp yemeklik doğradığımız fasulyeleri ilave ediyoruz.
  7. Tuzu da bu esnada ekliyoruz.
  8. Fasulyeler pistiginde yemeginiz hazir.