Kekikli Kuzu Pirzola Tarifi
Kekikli Kuzu Pirzola
Malzemeler;
- 750 gr kuzu pirzola
- Tuz
- Kekik
- 3 adet orta boy soğan
- 10 adet sivri biber
- 8-10 diş sarımsak
- 4 adet domates
- yarım çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı;
- Pirzolaları et tokmağınızla dövün ve inceltin
- Pirzolaların üzerine tuz ve kekik serpin
- Yayvan (geniş) bir tencereyi hafifce yağlayın
- Pirzolaları dizin
- Piyazlık doğranmış soğanları sıra halinde üzerine dizin
- 1-2 cm kalınlığında doğranmış sivri biberleri serpiştirin
- Sarımsakları ikiye bölüp serpiştirin
- Domatesleri dilimleyin, tek sıra halinde dizin
- Yarım çay bardağı sıvı yağı üzerinde gezdirin ve tuz ilave edin
- Susuz ağır ateşte pişirmeye bırakın. Dilerseniz ızgarada da pişirebilirsiniz.
- Et yeterince yumuşadıktan sonra sıcak servis yapın
Afiyet Olsun…