Kekikli Kuzu Pirzola Tarifi

lamb-chops-1700-1700x1138

 

Kekikli Kuzu Pirzola

Malzemeler;

  • 750 gr kuzu pirzola
  • Tuz
  • Kekik
  • 3 adet orta boy soğan
  • 10 adet sivri biber
  • 8-10 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • yarım çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı;

  • Pirzolaları et tokmağınızla dövün ve inceltin
  • Pirzolaların üzerine tuz ve kekik serpin
  • Yayvan (geniş) bir tencereyi hafifce yağlayın
  • Pirzolaları dizin
  • Piyazlık doğranmış soğanları sıra halinde üzerine dizin
  • 1-2 cm kalınlığında doğranmış sivri biberleri serpiştirin
  • Sarımsakları ikiye bölüp serpiştirin
  • Domatesleri dilimleyin, tek sıra halinde dizin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı üzerinde gezdirin ve tuz ilave edin
  • Susuz ağır ateşte pişirmeye bırakın. Dilerseniz ızgarada da pişirebilirsiniz.
  • Et yeterince yumuşadıktan sonra sıcak servis yapın

Afiyet Olsun…