Beğendili enginar tarifi

Enginarın tazeliği kuzu etinin müthiş lezzetiyle birleşiyor ve sofralarınızın lezzetine lezzet katıyor.

enginar

Beğendili enginar tarifi için gerekli malzemeler;

- 4 adet haşlanmış enginar

- 2 su bardağı süt

- 40 gr. tereyağı

- 40 gr. un

- Bir tutam dereotu

- Tuz

Kavurma için;

- 500 gr. kuzu kuşbaşı

- 3 kaşık sıvı yağ

- 1 orta boy kuru soğan

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 2 diş sarımsak

- 2 adet sivri biber

- 2 adet domates

- Karabiber ve tuz

Yapılışı:

Bir tavaya yağı ekleyin ve ısıtın. Ardından küp soğanları, kıyılmış sarımsakları ve salçayı ekleyip kavurun. Etleri ilave edip hızlı ateşte 6 dakika kadar soteleyin.

Küp küp doğradığınız domates ve biberleri ete ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyerek 20 dk kadar pişirin.

Beğendi için;

Haşlanmış enginarları önce incecik kıyın, sonra çatalla ezerek püre haline getirin.

Tereyağını sos tavasında eritin. Unu ekleyip kavurun ve azar azar 2 bardak sütü ilave ederek pişirin.

Enginar püresini ekleyip karıştırın. Tuz ekleyin.İnce kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın.

Servis yaparken 2 kaşık enginarlı beğendi üzerine, 1 porsiyon kuzu kavurma ekleyin ve sıcak olarak servis yapın.