Beğendili enginar tarifi
Enginarın tazeliği kuzu etinin müthiş lezzetiyle birleşiyor ve sofralarınızın lezzetine lezzet katıyor.
Beğendili enginar tarifi için gerekli malzemeler;
- 4 adet haşlanmış enginar
- 2 su bardağı süt
- 40 gr. tereyağı
- 40 gr. un
- Bir tutam dereotu
- Tuz
Kavurma için;
- 500 gr. kuzu kuşbaşı
- 3 kaşık sıvı yağ
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- Karabiber ve tuz
Yapılışı:
Bir tavaya yağı ekleyin ve ısıtın. Ardından küp soğanları, kıyılmış sarımsakları ve salçayı ekleyip kavurun. Etleri ilave edip hızlı ateşte 6 dakika kadar soteleyin.
Küp küp doğradığınız domates ve biberleri ete ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyerek 20 dk kadar pişirin.
Beğendi için;
Haşlanmış enginarları önce incecik kıyın, sonra çatalla ezerek püre haline getirin.
Tereyağını sos tavasında eritin. Unu ekleyip kavurun ve azar azar 2 bardak sütü ilave ederek pişirin.
Enginar püresini ekleyip karıştırın. Tuz ekleyin.İnce kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın.
Servis yaparken 2 kaşık enginarlı beğendi üzerine, 1 porsiyon kuzu kavurma ekleyin ve sıcak olarak servis yapın.