Soya soslu et sote tarifi
Lezzet durağında bugünkü yolculuğumuz, soya soslu et sote tarifi. Bol baharatlı ve bol soya soslu bu tarif, eti tekrar keşfetmenize neden olacak.
Malzemeler:
- Yarım kg. dana kuşbaşı
- 7-8 adet arpacık soğan
- 3 adet domates
- 5-6 tatlı kaşığı soya sosu
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kırmızı biber ve kekik
Hazırlanışı:
Etlerin yağlarını temizleyin, domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın, arpacık soğanlarını soyun ve mantarları yıkayıp iri parçalar şeklinde doğrayın.
Tavada zeytinyağını kızdırın. Ardından etleri ilave edin ve 10 dakika kadar kavurun.
Etler kavrulurken soya sosunu ilave edin ve soğanları ekleyin. Etler kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Daha sonra domatesleri, tuz ve baharatları ilave edin. 10 dakika daha kavurduktan sonra 1 bardak soğuk su ekleyin ve pişirmeye bırakın.
Etinizin ne kadar sert olmasını arzu edersiniz o kadar pişirin.