Biberiyeli et şiş
Geleneksel bayram sofralarının vazgeçilmezi kurban etini biberiyeli et şiş ile şenlendirin. Eti pişirme sürecinde biberiye ile harmanladığınızda taze etin kokusunu da değiştirmiş olursunuz. Bir de yanında bol yeşillikli salata varsa geriye sadece size onu afiyetle yemek kalır.
Malzemeler:
- Bebek patates (istenilen miktarda)
- 1 yemek kaşığı taze kekik
- 1 yemek kaşığı biberiye
- Yarım su bardağı balzamik sirke
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı et baharatı
- 3 diş sarımsak
- 700 gr. kırmızı et
Hazırlanışı:
Patatesleri 10 dk tuzlu suda haşlayın.
Daha sonra et ve patates dışındaki malzemeleri karıştırın.
Etleri marine sosunun içinde en az 1 saat bekletin.
Ardından sıcak haşlanmış patatesleri de ayrı bir kapta soslayın.
Son olarak ıslatılmış şişlere dizip ızgaraya atın.