Et marine sosu tarifi
Çok yumuşak ve bir o kadar da lezzetli kırmızı et tüketmek istiyorsanız, marine sosu tarifini uygulayabilirsiniz.
Et marine sosu tarifi;
- 1 ölçü zeytinyağı
- 1/2 ölçü soya sosu ya da limon ya da 1 ölçü sirke
- 1-2 diş sarımsak ya da 1 küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı adaçayı ya da biberiye ya da kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Pişirilmeden önce tuz
Hazırlanışı:
Soğan dışında malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıp etleri içerisine yatırın. Bu noktada önemli olan etin tamamının sos ile kaplanmış olması ve hava almaması.
Eğer soğan kullanıyorsanız et ile sosu bir araya getirmeden önce ince ince dilimlediğiniz soğanları etin üzerine yayın ve daha sonra sos ile kaplayın.
En az 1 saat en fazla 1 gece bekletip eti pişirebilirsiniz.