Patlıcanlı pirzola tarifi

Ortadoğu mutfağının bu lezzeti konuklarınızı ve ailenizi keyifli bir masada buluşturma şansı veriyor. Üstelik bir hayli kısa sürede bu lezzeti sofranıza getirebilirsiniz.

patlicanli-pirzola-tarifi

Malzemeler:

- 1 patlıcan, uzunlamasına ince ince kesilecek

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 4 adet pirzola

- 1 adet limon (sıkılacak)

- Pul biber

- 1 çay kaşığı dereotu (doğranacak)

- 1 yemek kaşığı çam fıstığı

Yapılışı:

Yüksek ısıda büyük bir tepsiyi ısıtın. Patlıcan dilimlerini zeytinyağı ile fırçalayın. Tuz ve karabiber ile çeşnilendirdikten sonra yaklaşık 8-10 dakika patlıcanların iki yüzü kahverengi olana kadar kızartın. Ardından tepsiyi ocaktan alın ve küçük parçalara ayırın. Gerektiği kadar tuz ve karabiber ekleyin. Beklemeye alın.

Sırada pirzolalar var. Yaklaşık 4 dakika her iki yüzü orta seviyede ızgaralayın. Sosu hazırlamak için limon suyu, pul biber ve dereotunun yarısını bir kapta karıştırın. Sosu patlıcanların üzerine dökün ve iyice karıştırın. Patlıcanlı karışımı servis tabağına alın ve üzerine pirzolaları yerleştirin. Üzerini çam fıstığı ve dereotu ile süsleyin. Hızlı ve keyifli bir yemek sizi bekliyor. Patlıcanlı pirzola yanına yeşil salata harika gidecektir.

İtalyan usulü patlıcan güveç tarifi için tıklayın

Fotoğraf kaynak: bbcgoodfood.com