Tas kebabı tarifi
Tas kebabı bayram sofralarına yakışan bir tarif. Aile fertlerinin bir araya geldiği bayram sofranızı bu muhteşem lezzet ile taçlandırın.
Malzemeler:
- 1200 gram kuşbaşı doğranmış koyun ya da dana eti
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 6 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 adet defne yaprağı
- 10 adet tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı un
- Bir buçuk litre sıcak su
- Tuz
Hazırlanışı:
Zeytinyağını bir tencereye alıp eti ekleyin. Et suyunu saldıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika kavurun.
Çatırdamaya başlayınca kapağını açıp üzerine soğan ve sarımsakları bütün olarak ekleyin.
Un hariç diğer malzemeleri de ilave edin. 5 dakika kadar birlikte kavurun.
Ardından unu ilave edip bir iki çevirin ve suyunu, tuzunu ekleyin.
Yemek pişerken oluşan köpükleri ara sıra alın. Köpük bitince tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte bir buçuk saat pişirin.
Patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz.