Bayram kavurması tarifi
Ağır ateşte kendi suyunun lezzetiyle pişmiş ve yumuşacık bir kavurma tarifine hazır olun! Kurban bayramının baş tacı, bayram sofralarının vazgeçilmezi lokum gibi bir kavurma tarifini sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Malzemeler:
- 1 kg koyun veya dana eti
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Taze kekik
Hazırlanışı:
Eti kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın.
Suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırarak kavurun. Ardından üzerine 1 çay kaşığı tuz ilave edin.
Yine kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte yarım saat pişirin.
Daha sonra tereyağını ekleyin.
10 dakika karıştırarak kavurun. Kekik ilave edip servis yapın.