Sütlü et sote tarifi
Et soteyi sütlü denediniz mi? Sofralarınızı sütlü et sote ile süslendirin.
Malzemeler:
- 700 gr kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı süt
- 6 adet domates
- 7 adet yeşil biber
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- Zeytinyağı
- Kekik
- Karabiber ve tuz
Yapılışı:
Sütlü et sote için öncelikle etleri haşlayın.
Soğanları yarım ay şeklinde, biberleri ve sarımsakları ince ince, domatesleri küp küp doğrayın.
Ardından bir tencereye etleri, soğanları, sarımsakları, zeytin yağı, tereyağı ve tuzu ekleyip soteleyin.
Daha sonra içine sütü ilave edip biraz suyunu çekmesini bekleyin. Ardından doğranan biberleri ilave edip hafif etin içinde kızartın.
Daha sonra küp şeklinde doğranan domatesleri ekleyip tencerenin ağzı açık olarak pişirin.
Yemeği ocaktan almaya yakın tencerenin ağzını kapatarak 10 dakika daha pişirin.
Ardından baharatları ekleyin ve karıştırın. Sütlü et sote servise hazır.