Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı
Biliyorsunuz orijinal tavuk göğsü tatlısında mutlaka tavuk göğsü kullanılır. Tavuk göğsü tekrar tekrar yıkanır, suda bekletilir, lif lif ayrılır. Oooo çok uzun iş! Buna gerçekten hiç gerek yok. Vereceğim tarif de hem ev halkı, hem misafirlerim tarafından çok sevilen bir tatlı. Hemen tarife geçelim:
MALZEMELER:
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet damla sakızı aromalı çiklet
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI
*Unu bir tencereye alıp un kokusu çıkana kadar hafifçe kavurun.
*Üzerine şekerini koyup karıştırın.
*Sütünüde ilave edip,sürekli karıştırarak pişirin.
*Ocaktan indirince yağını,vanilyasını ve damla sakızını da koyup 5 dakika kadar mikserle çırpın.
*Hafif ıslatılmış tepsiye dökün.
*Çikolata sosunuda pişirip,kaymak tutturmadan,ara sıra karıştırarak soğutun.Tavuk göğsünün üzerine dökün.
*Dolapta en az 2-3 saat bekletip,servis yapın.