İmam sarığı tarifi
İmam sarığı sadece tadıyla değil sunumuyla da nefis bir tatlı. Çikolata ve Hindistan cevizi birleşiyor, ortaya unutamayacağınız bir lezzet çıkıyor.
Kek için:
- 4 yumurta
- 1 bardak şeker
- 1 bardak un
- Yarım kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 kaşık kakao
- 3 kaşık su
Krema için:
- 3 bardak süt
- 1,5 kaşık un
- 1 kaşık nişasta
- Yarım bardak şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 vanilya
Üzerine:
- 100 gram bitter çikolata
Kenarlarına:
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla şeker tamamen eriyene kadar yumurtaları çırpın.
Ardından diğer kek malzemelerini ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Hazırladığınız kek harcını fırın tepsisine boşaltın.
Daha önceden 170 derecede ısıttığınız fırında pişirin.
Kekiniz soğuduktan sonra bir su bardağı yardımıyla yuvarlak kekler kesin.
Krema için tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve karıştırarak pişirin.
Keklerin üzerine kremadan sürüp diğer yuvarlak kekle kapatın.
Kenarlarını önce kremaya sonra Hindistan cevizine bulayın.
Üzerlerine benmari usulü erittiğiniz çikolatadan birer kaşık dökün. Donması için kısa bir süre buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.