Armutlu pekmez tatlısı tarifi
Hafif tatlıları sevenler için enfes lezzette bir tatlı olan armutlu pekmez tatlısı tarifi ile misafirlerinizin tadı damağında kalacak bir ikram hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 4 adet büyük armut
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı ceviz
- 2 adet çubuk tarçın
- 6 adet karanfil
- 1 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası
- Servis için isteğe bağlık dondurma veya kaymak
Hazırlanışı:
Armutların kabuklarını saplarını hiç koparmadan soyun. Alt kısmından dik durması için düz bir parça kesin. Alttan bıçak ve kaşık yardımıyla çekirdek kısımlarını oyarak çıkarın.
Kürdanı armutların bir kaç yerine batırın. Tencereye dizin. Üzerine pekmez ve suyu dökün. İçine ikiye böldüğünüz çubuk tarçın ve karanfilleri ekledikten sonra pişirmeye başlayın.
Birkaç dakika sonra yan yatırarak çevire çevire armutlar pişene kadar pişirin. Ocaktan alın soğumaya bırakın.
Soğuyan armutları suyun içerisinden alın ve alt kısmından aldığı kadar ceviz doldurun.
Tenceredeki suyu başka bir tencereye süzün. İçerisine nişastayı koyduktan sonra devamlı karıştırarak pişirin.
Armutları servis tabağına alın, üzerine sos dökün, yanında dondurma veya kaymak ile servis edebilirsiniz.