Çikolata topları

Bayramda çocukları mutlu etmenin en iyi yolu çikolata topları. Bu atıştırmalık tarif, küçük büyük tüm konuklarınızı gülümsetmeye yetecek. Üstelik hem yapımı pratik, hem de çok ekonomik.

cikolatatoplari

Malzemeler

- 1 paket yulaflı bisküvi

- 1 paket kakaolu bisküvi

- 200 gr. Labne peyniri

- 1,5 çay bardağı kadar pudra şekeri

- 300 gr. Bitter çikolata

- Pasta şekerlemesi

- Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Bisküvileri toz haline getirdikten sonra çukur bir kaba boşaltın. Ardından labne peynirini ve pudra şekerini ekleyin ve birbirleriyle özdeşene kadar yoğurun.

Malzemeler birbirine yapışmaya başlayınca yuvarlayarak küçük toplar yapın.

Daha önceden yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yaptığınız topları dizin. Topların ortasına birer kürdan batırın. Buzdolabına koyarak yaklaşık 1 saat kadar soğumaya bırakın.

Daha sonra tencerede su kaynatın. Su kaynadıktan sonra üzerine kaynayan suya değmeyecek şekilde, başka bir kap oturtun. Üç yüz gram bitter çikolatayı bu kapta benmari usulü eritin.

Buzdolabından bekleyen topları çıkarın. Çubuklarından tutarak erimiş çikolataya batırın ve her tarafının bulanmasını sağlayın.

Çikolataya batırdıktan sonra çikolata toplarını hindistan cevizine veya pasta şekerlemelerine bulayabilirsiniz.

Süslediğiniz topları tekrar yağlı kağıt serdiğiniz bir tepside dondurduktan sonra servis edin.