Kekli puding

d5e814fe919247a8a1dcd27a1967a3af

Yaz mevsiminde hafif tatlılar sofralara ve damaklara hitap ediyor. Kekli puding, tüm aile bireylerinin ve misafirlerin oldukça hoşuna gidecek, her hafta yapılması istenilecek bir tatlı.

kekli-puding

Malzemeler:

Kek için

- 3 adet yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 su bardağı süt

- 3/4 su bardağı sıvı yağ

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- 2 su bardağı un

- 2 yemek kaşığı kakao

Puding için

- 6 su bardağı süt

- 4 yemek kaşığı un

- 3 yemek kaşığı buğday nişastası

- 2 adet yumurta

- 1 su bardağından bir parmak az toz şeker

- 2 paket vanilya

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 2 yemek kaşığı krema

Arası ve üzeri için

- 3 adet muz

- 10 – 15 adet çilek

- Fındıklı gofret

- Fındık

Hazırlanışı:

Bir tencerede süt, şeker, un,vanilya, nişasta ve yumurtayı iyice çırpın ve ocağa alın, sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.

Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Tereyağını ekleyip karıştırın. Pudingi bir kaseye döküp streçle iyice kapatın ve soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra ayrı bir kapta kremayı çırpıp pudingin içine ekleyin ve iyice karıştırın.

Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Ardından içine süt ve sıvı yağı ekleyin, çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karışımın içine eleyerek ekleyin ve spatulayla karıştırın.

Yağlanmış fırın kabına harcı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

Kekin yarısını irili ufaklı parçalar olacak şekilde parçalayın ve servis kabınızın tabanına yerleştirin.

Üzerine pudingin yarısını dökün ve muz ve çilek dilimleri, fındık ve gofret parçaları serpin.

Üzerini kalan kekin diğer yarısı ile kaplayın ve kalan kremayı üzerine döküp aynı şekilde süsleyin.