Kızarmış elma dilimleri
Kızarmış elma dilimleri, soğuk kış günleri için harika bir tatlı. Üstelik hem yapılışı çok basit, hem de parmaklarınızı yedirtecek kadar lezzetli.
Malzemeler:
- 5 adet elma
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı toz şeker
- Toz tarçın
Hazırlanışı:
Derin bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpın. Ardından kabartma tozu, tuz ve ununu ilave ederek çırpmaya devam edin.
Elmaları dilimleyin, bir kalıpla ortalarını kesin ve halka halka olmalarını sağlayın.
Elmaları karışıma batırın ve kızgın yağda her iki yanını da kızartın.
Kızaran elma dilimlerinin fazla yağını süzmesi için kâğıt havlu üstüne alın.
Şeker ve tarçın karışımına iyice bulayın ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.