Cannoli tarifi
Cannoli tatlısı neredeyse Sicilya ile özdeşleşmiş bir lezzet. Kızartılan hamurun içerisine, ricotta peyniri, limon, badem ile yapacağınız bu muhteşem dolguları özellikle çocuklarınız çok sevecek.
Malzemeler:
- 60 gr tereyağı
- 30 gr şeker
- 200 gr un
- 1 adet yumurta
- Bir tutam tuz
İçi için:
- 75 gr dilimlenmiş badem
- 100 gr bitter çikolata
- 80 gr pudra şekeri
- 350 gr taze lor ya da ricotta peyniri
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- Yarım limon kabuğu
- 1 adet yumurta beyazı
Hazırlanışı:
Derin bir kapta tereyağı, şeker, un, yumurta ve tuzu karıştırın. Bu karışımı yoğurarak hamur kıvamına getirdikten sonra folyoya sarın ve 50 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Mutfak tezgahının üzerinde hamurun üstüne un serperek açın.
3-4 mm kalınlığında açtığınız hamuru, yaklaşık 10 cm kare olacak şekilde kesin.
Cannoli kalıplarını yağlayıp hamuru etrafına sarın. Hamurun uçlarını yapıştırmak için yumurta beyazı kullanabilirsiniz.
Ardından hamurları bol kızgın yağda çevirerek kızartın.
Kızaran hamurlar soğuduktan sonra kalıplarını çıkarın.
Bademleri tavada kavurup parçalayın ve soğumaya bırakın. Çikolatayı doğrayın.
Lor peyniri, şeker, badem, tarçın, rendelenmiş yarım limon kabuğu ve çikolatayı karıştırın.
Ardından krema torbasına doldurup buzdolabında dinlendirin.
Karışımı kızaran hamurların içine doldurup, üzerine pudra şekeri serpiştirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.