Churros tarifi

Churros tarifi, yaklaşık 30 dakikada evdeki malzemelerle yapabileceğiniz maliyeti düşük bir tatlı. Yapımı kolay, yemesi çok keyifli bu tatlı çubuklarını ev halkı çok sevecek.

churros-tarifi

Malzemeler:

- 200 gr. un

- 125 gr. margarin

- 3 adet yumurta

- 250 ml su

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 1 çay kaşığı silme tuz

- 1 çay kaşığı mahlep

- Kızartmak için sıvı yağ

- Bitter çikolata (benmari şeklinde eritilmiş)

- Toz şeker

Hazırlanışı:

Unu eleyip mahleple karıştırın.

Bir tencereye su, yağ, şeker ve tuzu koyup kaynamaya bırakın.

Karışım kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.

Hamur yumuşak bir kıvama gelince ocaktan alın ve mikser yardımıyla 30 saniye çırpıp soğumaya bırakın.

Karışımın soğumasına yakın yumurtaları teker teker kırarak, her bir yumurtanın ardından çırpma işlemine devam edin.

Elde ettiğiniz hamuru 15 dakika kadar dinlendirin.

Ardından hamuru kalın uçlu krema sıkma poşetine aktarın.

Tavada kızdırdığınız yağa istediğiniz uzunluklarda sıkarak, her tarafı nar gibi kızardığında bir kevgir yardımıyla ocaktan alın.

Kızaran churrosları kâğıt havluya alıp fazla yağını aldırın.

Son olarak; toz şekere bulayıp çikolata eşliğinde servis edin.