Bademli frambuazlı trileçe

Balkan tatlısı olarak bilinen trileçe, aslında "Tres Leches" ismi ile Güney Amerika‘da 1950 yıllarının ortasından beri yapılan bir tatlıdır. Hafifliğinin yanı sıra lezzeti ile aileniz ve misafirleriniz için kolayca hazırlayabileceğiniz bir ziyafet için işte bademli frambuazlı trileçe tarifi…

frambuazli-trilece-tarifi

Malzemeler:

5 Çorba kaşığı un

5 Yumurta

3 Çorba kaşığı toz badem

1 Paket kabartma tozu

1 Su bardağı toz şeker

1 Paket vanilya

Şerbet için:

4 Su bardağı süt

1 Su bardağı toz şeker

1 Su bardağı krema

Üzeri için

500 gr frambuaz

1 Çay bardağı toz şeker

1 Çay bardağı su

1 Çorba kaşığı nişasta

1 Poşet köpürtülmüş kremşanti

Yapılışı:

Yumurtaları karıştırma kabına kırdıktan sonra, toz şekeri ilave edip köpürene kadar mikserle çırpın. Toz bademi, vanilyayı, kabartma tozunu ve 5 Çorba kaşığı unu iyice yedirdikten sonra çırpma teliyle karıştırın.

Dikdörtgen cam fırın kabına yağlı kağıt serin ve sıvı yağla hafifçe yağlayın. Kek karışımını kalıba döktükten sonra, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin.

Şerbeti için; sütü, toz şekeri ve kremayı tencerede kaynatın. Şerbeti soğumaya bırakın.

Sosu için; frambuazı, toz şekeri, suyu ve nişastayı doğrayıcıya koyup püre haline getirin. Ocakta bir süre kaynattıktan sonra soğumaya alın.

Kek pişince kare kare dilimlere ayırarak, üzerine soğumuş şerbeti dökün. Bir süre daha soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi ve frambuaz sosu dökerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun.