İrmikli sultan lokumu
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı irmik
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kadar silme mısır nişastası
- 1 paket kremşanti
- 50 gr. tereyağı
- Antep fıstığı (Toz antep fıstığı kullanabilir ya da toz haline getirebilirsiniz.)
- Nutella
- Fındık taneleri (İsteğe göre)
Hazırlanışı:
Süt, irmik, şeker ve nişasta bir tencereye koyup karıştırılır. Ocakta sürekli karıştırarak pişirmeye devam edilir.
Hafif koyulaşmaya başlayınca, içine tereyağı ve vanilya eklenir.
Kaynamaya başlayıp, kıvama gelince ocağın altı kapatılır. Ara ara karıştırarak tezgahta soğumaya bırakılır.
Soğuyan muhallebiye bir paket krem şanti, yarım su bardağı kadar Hindistan cevizi de ekledikten sonra çırpma teli ile çırpılır.
Muhallebi, buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar soğutulur.
Bir kaseye Hindistan cevizi , bir kaseye yeşil Antep fıstığı koyulur.
Buzdolabından muhallebiyi çıkardıktan sonra avuç içi suyla hafif ıslatılır. Muhallebiden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, el ile yuvarlanarak top haline getirilir.
Muhallebi topları, Hindistan cevizi ve yeşil fıstığa bulanır.
Ortasına hafif çukur açılır, servis tepsisine dizilir.
Her bir topun içerisine, bir çay kaşığı nutella koyulur.
İsteğe göre bazı toplara bütün fındık içi kullanılır.
Buzdolabına kaldırılır, servis zamanına kadar dinlendirilir.
Fotoğraf kaynak: Pinterest